Comissions


 • Conjuntes: s’encarrega de preparar el centre d’interès i tot el material que es necessita per l’excursió conjunta. A més a més de motivar als nens i nenes perquè vinguin.
 • Sant Jordi: s’encarrega de la preparació del dia dels tallers en la que els nens/es confeccionen aquelles manualitats que es vendran a la parada de la rambla durant el dia de Sant Jordi. A més a més encarrega les roses i munta a primera hora del matí la paradeta.
 • Samarretes: s’encarrega de confeccionar les samarretes de les colònies. Així que una estona d’una tarda d’esplai es demana a tots els nens que facin un dibuix. De tots els dibuixos se’n tria un, que serà el que sortirà a la samarreta de colònies. Alguns dels dibuixos dels monitors també hi participen.
 • Revista: s’encarrega de crear la revista de l’esplai que es ven a la parada de Sant Jordi. Aquesta revista té l’objectiu d’explicar tot el que es fa i tot el que representa l’Esplai de la Geltrú. A la revista si pot trobar des d’escrits de nens, monitors, pares i ex-monitors, fins a un munt de fotografies i fins i tot entreteniments.
 • Valors: s’encarrega de preparar l’activitat de Nadal. Aquesta activitat es fa l’últim dia del primer trimestre, coincidint amb l’inici de les vacances de Nadal. És una activitat conjunta on tot l’esplai participa.
 • Ball de mantons: organitza un acte tan típic Vilanoví com és el ball de mantons, es fa el mateix dia del ball de mantons en l’horari d’esplai.
 • Pedagògica: El seu principal objectiu és aconseguir un bon funcionament i una bona sintonia de l’esplai. És una comissió que té diverses tasques a fer. En primer lloc, cap a mitjans de curs, organitza una reunió amb cada grup de l’esplai per veure que tal funciona, i perquè cada grup, amb l’ajuda d’aquesta comissió, pugui valorar el bo i el dolent tant del seu propi grup com a l’esplai en general. Un cop s’han fet les reunions amb tots els grups i la comissió ha tret les seves conclusions, es fa un stage pedagògic (recordem que stage vol dir sortida organitzativa de cap de setmana). En aquest stage es fan dinàmiques i reflexions preparades per la comissió per tal de mantenir els aspectes bons i per fer consciència i intentar canviar el que ha estat negatiu. És a dir per ressaltar i fer reflexionar a tots els monitors sobre aquells valors que més presents hem de tenir. La tasca d’aquesta comissió té la durada de tot un curs, i per tant és molt necessària i important.
 • Pares: s’encarrega de crear més proximitat amb els pares i de poder compartir consells i opinions. És una comissió on pares i monitors vetllen per l’esplai. Vetllen per crear un lligam més proper que no només sigui el contacte de les reunions de pares, ja que l’objectiu comú de totes dues parts són els nens/es. L’objectiu principal d’aquesta comissió doncs, és aconseguir motivar tant pares com monitors, i ser totes dues parts molt més participatives.
 • GECEG: és l’anomenat “Grup Excursionista del Centre d’Esplai la Geltrú”. Aquesta comissió s’encarrega d’organitzar excursions durant l’any (sortides a la Masia en Cabanyes, en bici, a la neu, excursions per la muntanya… fins i tot alguna paxanga futbolera amb altres esplais)
 • Disfresses: s’encarrega de tenir les disfresses netes i ordenades i de buscar-ne de noves per tal de renovar algunes de velles que ja estan fetes caldo. Així que estem oberts a rebre tot tipus de roba i disfresses amb un estat més o menys bo i de talla d’adult, que potser famílies no feu servir.
 • Pàgina web: s’encarrega d’actualitzar i mantenir la pàgina web.
 • Pessebre vivent: s’encarrega de pensar i preparar la temàtica del que tractarà el pessebre vivent d’aquell any, i de muntar-ho amb l’ajuda de la resta de monitors i dels nens/es més grans de l’esplai.
 • Economia: S’encarrega de la comptabilitat de l’esplai.
 • Secretaria: Porta la documentació al dia i informa els pares de tot.
 • Publicitat: prepara tota la publicitat externa a l’esplai, fer díptics, pancartes, follets… per donar a conèixer l’esplai ja sigui a Vilanova o més enllà.
 • Alliberats: s’encarrega de mantenir el contacte amb els ex-monitors, per tal de poder comptar amb ells ja sigui una tarda de dissabte, una sortida o colònies.
 • Zona 16: s’encarrega de mantenir el contacte amb la resta d’esplais del MCECC (Moviment de Centres d’Esplais Cristians Catalans) que formen part de la nostra zona (Garraf, Penedès i Anoia), on s’organitzen diverses formacions per continuar millorant com a monitors, sortides i es comparteix informació sobre les colònies, activitats, jocs…